神奇去漬棒!!! Nellie’s All-Natural Wow Stick

這個可以說是無心插柳, 在iherb路過, 見是天然反正幾十蚊就買回來一試, 已有心理準備天然比化學嘢力度一定有差.


話說今年以白色淺色衫為主, 第一次著件白色純棉衫, 當晚就發現有一大點原子筆漬, 非常無奈又無語, 白色衫都預咗但竟然係第一次著…

反正都污糟咗, 也不抱什麼希望: 先濕水, 再在污漬上擦幾下就放底走去沖涼, 大約15-20分鐘竟然見到原子筆漬溶咗, 用水搓一搓竟然冇咗!!! 好神奇! 比之前好化學嗰支更加強力!

唯一差的地方是個包裝, 也就是無什麼包裝, 一條直接放在一個薄薄紙盒, 不過咁好用放入個 ziplock bag 都ok嘅.

OMG! 寫得太遲, 剛發現 iherb.com 上已經discontinued, 但相信應該還是可以上網買到嘅.

Nellie’s Official website

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s