$12店之寶 #3 | 唔心痛眉gel

因本身眉毛多, 要用眉 gel 先可以 hold 到個型, 不致變馬田史高."西施" XD

又想當年, 眉部產品非常貧乏, 多會用 clear mascara 當眉 gel 用, 首選"水貨" Max Factor clear mascara, 用了太多支. 也 fancy 過用過 Mac tinted brow gel, 可能因選色問題不是太 impress…


Max Factor 是透明管, 用了一陣子便會因混了眉筆眉粉轉啡… 個樣很不開胃, 非常gross, 所以習慣了不會完全用完, 到了7成就差唔多開支新.

上年見$12店有這支 Made in Japan 的就試一下, 可能因要求不太高得很唔錯用, 加上$12用2,3個月換新的都唔心痛.

之後上綱原來最多人追捧的不是這支, 而是 Made in Taiwan 好似指甲油有掃頭的, say 可以防水防汗, 由於來源地加上不喜歡掃頭所以無試過無從比較, 返正覺得夠用就算, 通常太貪會得個窮 XP

img_20161205_232719
上星期三突然買5送1, 只是$10! 入了唔少貨 Yeah!

$12店之寶 #2 | 好好用眉筆

廣告

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s